DGS ÖZEL DERS

dgs özel ders

dgs özel ders

Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylar, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olmalıdır. Bununla beraber, o yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu esaslara göre merkezî olarak yapılır.

Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.

Eğitim hayatındaki tercihlerini bir adım öteye taşımak isteyenlerin başvurduğu bir sınav olan DGS önemli bir aşamadır. Bu aşamada DGS özel ders takviyesi sizi yükünüzü hafifletecektir.

 

DGS İçerik ve Hesaplamaları

DGS, 60 sözel 60 sayısal olmak üzere 120 sorudan oluşur. Sınav 140 dakikadır.

DGS’ye başvuran her aday için, bitirme yılı ve diploma notu dikkate alınarak Önlisans Başarı Puanı (ÖBP)olarak adlandırılan bir puan hesaplanır. ÖBP’lerin hesaplandığı dönemde mezun durumda olmayan adaylar için diploma notu yerine not ortalaması kullanılır. ÖBP (Önlisans Başarı Puanı) hesaplanabilmesi için meslek yüksekokullarındaki tüm son sınıf öğrencilerinin (sınava başvurmayanlar da dahil) akademik not ortalamalarını ÖSYM tarafından MYO öğrenci işlerinden toplanır. Adayların not ortalamaları önce 100’lük sisteme çevrilir. Ardından 0,8 ile çarpılır ve ÖBP puanı elde edilir. DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecektir. Sınavda alacağınız yüksek puan geçiş yapacağınız okul ve bölümün kalitesini arttıracaktır. Bu yüzden DGS özel ders alacağınız eğitmenlerimizle yapacağınız çalışmalar çok büyük önem taşımaktadır.

Neden DGS Özel Ders?

DGS, üniversiteye giriş sınavları (YGS-LYS) dışında/sonrasında üniversitede bir lisans programına yerleşebilme yoludur. Yani tercih yapıp yerleşmiş olduğunuz bölümden memnun olmadığınız durumda, yanlış bir seçim yaptığınızı düşündüğünüzde önünüze sunulmuş bir seçenektir. Tekrar üniversite sınavına girip vakit kaybetmektense bu yol çok daha cazip bir seçenek olarak kendini ortaya koyar.

Hem DGS’ye giren genel katılımcı profili meslek lisesi çıkışlıdır ve katılımcı sayısı üniversite giriş sınavlarına oranla çok daha düşüktür. Bunlar başarılı olma şansınızı arttıracaktır. Elinize geçen bu ikinci şansı kullanmak istediğinizde, zamanı verimli kullanıp sistemli bir çalışma stratejisiyle hedeflediğiniz okula yerleşebileceksiniz. Bu yolda en büyük yardımcınız DGS özel ders eğitmenlerimiz olacaktır. İhtiyaçlarınıza yönelik yapılan her derste başarıya bir adım daha yaklaşacaksınız.

Start typing and press Enter to search

WhatsApp Whatsapp Bilgi Hattı için Tıklayın