YKS Öğrencisi için Yarıyıl Tatilini Verimli Geçirme Taktikleri

 In Eğitim Yazıları

YKS Öğrencileri İçin Yarıyıl Tatilini Verimli Geçirme Taktikleri
[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

yks öğrencileri

Üniversitelere giriş için Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) olarak iki oturumlu düzenlenen sınavlar 23 ve 24 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. YKS öğrencileri bir sene boyunca yapmış oldukları hazırlıkların karşılığını bu sınavda alacak. İyi bir çalışma programı uygulayan, derslerinin takibini iyi bir şekilde gerçekleştiren öğrenciler arzuladıkları fakültelere yerleşecek. Aksi yönde bir tutum izleyen, iyi çalışmayan yahut bu noktada aradığı desteği bulamayan öğrenciler ise büyük olasılıkla arzuladıkları sonuçlarla karşılaşamayacaklar.

Bilindiği gibi 20 Ocak 2018 tarihinde ilkokul, ortaokul ve liseler yarıyıl tatiline giriyor. Yarıyıl tatili, öğrenciler için yorucu bir dönemin ardından rahatlama fırsatını beraberinde getirir. Öte andan bu tatil süresi, derslerle ilgili eksikliklerin kapatılması anlamında da bir hayli önemlidir. YKS öğrencileri, kendilerini fazla yormadan doğru bir çalışma programı eşliğinde yarıyıl tatilini en verimli şekilde geçirerek YKS başarısı için sağlam bir adım atabilirler. Peki yarıyıl tatili nasıl verimli bir şekilde geçilir, bu süreçte neler yapılabilir? Maddeler halinde inceleyelim:

  • Öncelikle, öğrenci eksik kaldığı, gerekli bilgi hakimiyetini sağlayamadığı konuları tespit etmelidir. Bu konularla ilgili olarak konu çalışması yapılmalıdır. YKS öğrencisi, bu konu anlama çalışmasının ardından pratik çalışmasıyla devam etmeli ve böylelikle konu üzerinde gereken hakimiyeti kurmuş olduğuna emin olmalıdır. Unutmamak gerekir ki ikinci dönemin başlamasıyla birlikte, öğrenci bu fırsatı da bulamayabilir.

 

  • Yarıyıl döneminde deneme sınavları çözülmelidir. Sınav çözmek, bir pratiktir. Alışkanlık ve sınava her anlamıyla hakim olma becerisi ister. Zamanın nasıl kullanılacağı, soru çözümlerinin hangi sırayla yapılacağı gibi hususlar netleştirilmelidir. Öğrenci, bizzat evinde yapacağı deneme sınav çözümleriyle bir sınavı nasıl yönlendireceğini daha iyi belirler. YKS öğrencisi için bu olmazsa olmaz bir beceridir. İki günde bir yapılacak deneme sınav çözümlerini, öğrenciyi YKS günü gelip çattığında, bir sınavın nasıl geçirileceğine dair sağlam bir tecrübeyle donatmış olacaktır.

 

  • Geçmiş konular hakkında yeterli hakimiyeti sağlamış olan YKS öğrencisi gelecek konularla ilgili birtakım ön çalışmalar gerçekleştirebilir. Bu ön çalışmalar, öğrencinin ilerleyen hafta ve aylarda çok daha rahat bir çalışma düzeni oturtmasına yardımcı olacaktır. Bu noktada yapmak gereken, ön çalışma yapılacak olan konuların tespitini doğru bir şekilde analiz etmek ve çalışmalara bu göre şekil vermekten ibarettir.

 

  • Doğru bir eğitmenden alınacak özel ders de bir YKS öğrencisi yarıyıl tatilini verimli geçirmenin yollarından biridir. Kendisi de sınav tecrübelerini defalarca yaşamış bir eğitmen, öğrencinin sağlıklı bir çalışma programı hazırlaması adına oldukça faydalı olacaktır. Böylelikle, öğrenci gerek eksik kalmış olduğu konuları gerekse ön çalışmalarını, yüksek konu hakimiyetine sahip bir eğitmen ile gerçekleştirecektir. Bu da ona, takıldığı noktalarla ilgili derhal soru sorarak öğrenme imkanı verecektir. Ayrıca karşılıklı diyalog yoluyla gerçekleştirilen çalışmalar, öğrenimi çok daha kalıcı hale getirecektir.

 

  • Dinamik özel ders ekibi olarak, öğrencilerin yarıyıl tatillerini verimli geçirebilmeleri adına yarıyıl hızlandırma kursu veriyoruz. Gerek bireysel gerekse grup halinde verdiğimiz yarıyıl hızlandırma kursu ile öğrencilerin geçmiş konular hakkındaki bilgilerini tazeliyoruz. Türkiye’nin yüksek profilli üniversitelerinde eğitim öğretim hayatını sürdüren eğitmen kadromuz ile gerçekleştirdiğimiz yarıyıl hızlandırma kursu ile öğrenciler eğitim öğretim yılının ikinci dönemine çok daha hazır gireceklerdir. Siz de bizimle irtibata geçerek yarıyıl hızlandırma kurslarımızdan faydalanabilirsiniz.

 

HEMEN ÖZEL DERS AL



Summary
YKS YARIYIL TAKTİKLERİ
Article Name
YKS YARIYIL TAKTİKLERİ
Description
YKS öğrencisi yarıyılı nasıl verimli geçirebilir? YKS için Sömestrde Özel Ders Almak. Yarıyıl Hızlandırma Kursu
Author
Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

çocuğum ders çalışmıyorders çalışma programı nasıl hazırlanır
WhatsApp Whatsapp Bilgi Hattı için Tıklayın