Matematik Korkusu Nasıl Aşılır
Matematik Korkusu Nasıl Aşılır
Sınav başarısı üzerinde en büyük etkiye sahip olan ders matematiktir. Bu da uzun yıllardan beri, öğrencilerin matematikten korkmasına, matematiğe karşı çekingen kalmasına sebep olmaktadır. Aslında herhangi bir temeli olmayan, tamamen matematiğin önemiyle ilgili olarak zihinde oluşan bir korkudur bu. Zira doğru bir çalışma programı ile matematik dersinden başarılı olmak hiç de zor değildir. Önemli olan öğrencinin kendine inanması, doğru bir çalışma programını eksiksiz takip etmesi ve gerekli olduğu hallerde takviye almasıdır. Bu kapsamda; matematik korkusu nasıl aşılır sorusuna maddeler halinde şu şekilde cevap vermek mümkün olacaktır:
- Aslında matematik korkusu nasıl aşılır sorusuna verilecek cevap öncelikle velilerle ilgilidir. Küçük yaşlardan itibaren, matematik dersiyle ilgili olarak devamlı telaş halinde olan velilerin bu telaşı öğrencilere sirayet etmektedir. Yani öğrenci matematik dersine karşı doğal bir korku ile yetişmektedir. Halbuki, öğrencinin eğitim öğretim hayatına matematiğe karşı nötr halde başlaması işleri en başından itibaren daha kolay hale getirecektir. Dolayısıyla veliler, çocuklarının matematikten korkmalarına sebebiyet verecek her türlü söylem ve davranışlardan kaçınmalıdırlar.
- Öğrencinin matematiğe olan bakışının değişmesi matematik korkusunun aşılmasında esastır. Matematik dersinden başarılı olacağına ilişkin, öğrenci ilk olarak kendini ikna etmek durumundadır. Aslında bu, çalıştıkça test çözdükçe kendiliğinden gerçekleşecek bir zihinsel dönüşümdür. Öğrenci konuları eksiksiz olarak çalışıp bunu test ile tamamlamaya başladıkça matematiğin aslında düşündüğü oranda zor bir ders olmadığının farkına varacak, matematik korkusu nasıl aşılır sorusuna doğal bir cevap vermiş olacaktır.
- Özel ders takviyesi matematik korkusu nasıl aşılır sorusuna karşı etkili bir çözüm yoludur. Doğru seçilmiş bir özel ders hocasıyla yapılacak özel derslerle öğrenci, anlamadığı konuları sorabileceği, çalışmaları birlikte yürütüp her an kendisine yardımcı olacak bir eğitmeni yanında bulabilecektir. Bu noktada, öğrenciyle aynı dili konuşabilecek, onun halinden anlayabilecek bir eğitmen bulmak son derece önemlidir.
- Matematiğe karşı öğrencinin bakış açısını olumsuz etkileyen etmenlerden biri de kendini başka biriyle kıyaslamasıdır. Bu husus genelde öğrencinin, matematikten başarılı olan bir arkadaşını görüp kendini suçlaması şeklinde gerçekleşir. Öğrencinin bu tarz kıyaslamaları yapmaması gerekir. Matematik sorunu, eğitim öğretim hayatının herhangi bir noktasında aşılabilecek bir sorundur. 1-2 yıl gibi sürelerde öğrencinin matematik dersindeki başarısı olumlu anlamda büyük bir gelişim gösterebilecektir. Öğrenciyi bu tarz kıyaslardan uzak tutmak matematik korkusunun aşılmasında çok önemli rol oynayacaktır.
HEMEN ÖZEL DERS AL
Summary
Article Name
Matematik Korkusu Nasıl Aşılır
Description
Matematik korkusu ve matematik önyargısını aşma yolları. Matematik çalışma yöntemleri. Matematik çocuklara nasıl sevdirilebilir
Recommended Posts