2017 DGS Sonuçları Açıklandı

 In Eğitim Yazıları

ÖSYM 2017 DGS SONUÇLARINI AÇIKLADI

2017 DGS sonuçları 6 Eylül 2017 tarihinde ÖSYM resmi sitesi https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinde açıklandı.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) her yıl ÖSYM’nin düzenlediği, 2 yıllık ön lisans mezunlarının
4 yıllık lisans bölümlerine geçişinin yapıldığı sınavdır. Adaylar sınavda toplam 120 sorudan sorumludur. Bu soruların 60 tanesi sayısal, 60 tanesi ise sözel sorularından oluşmaktadır ve her iki bölüm de 10 tane mantık sorusu içermektedir. Sınav süresi 140 dakika olarak belirlenmiştir.

DGS SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

6 Eylül 2017 tarihinde açıklanan DGS sonuçları ile ön lisanstan lisans bölümlerine geçmek isteyen adaylar tercihlerini yapabilecekler. ÖSYM adresinden sonuçları ÖSYM resmi sayfası olan https://sonuc.osym.gov.tr/ adresi aday işlemleri bölümünden TC kimlik numarası ve aday şifresi ile öğrenilebilecektir. İnternet sitesi üzerinden adaylar sonuç belgelerine ulaşabilecekler. Sonuç belgesinde 2017 DGS puanı ve ön lisans puanları yer alacak.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

ÖSYM adresinde açıklanan başarı puanı ile adaylar tercih ve yerleştirme işlemini yapabileceklerdir. Aday sonuç belgelerinde hangi derslerde kaç yanlış yapıldığı bilgisi de yer almaktadır. Sonuç neticesinde 2017 DGS tercihleri ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında yapılabilecektir. Tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından herhangi bir değişiklik yapmak isteyen adaylar yine belirlenen son tarihe kadar değişikliklerini yapabileceklerdir. Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM sitesinde yayımlanan tercih kılavuzu çerçevesinde yapabileceklerdir.

DGS TERCİH KLAVUZU İÇİN TIKLAYIN

EK YERLEŞTİRMELER NASIL YAPILIR?

İlk yerleştirmelerin tamamlanmasının ardından boş kontenjanların belirlenmesiyle adaylar ek yerleştirme sürecine başvurabileceklerdir. Sürecin tamamlanmasının ardından ek yerleştirme sonuçları ÖSYM resmi sitesinde açıklanacaktır. Geçtiğimiz yıl yapılan 2016 DGS’de yaklaşık 9 bin kişilik boş kontenjan bulunmaktaydı.

Dinamik Özel Ders olarak hedefleri için emek veren tüm adayları tebrik ediyoruz. Sonuç, tercih ve diğer tüm konular hakkında sorularınızı bize iletebilirsiniz.

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

özel ders
WhatsApp Whatsapp Bilgi Hattı için Tıklayın