Okul Fobisi Yaşayan Çocuğa Nasıl Yaklaşılmalıdır?

 In Eğitim Yazıları

Okul Fobisi Yaşayan Çocuğa Nasıl
Yaklaşılmalıdır?
[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

okul fobisi

 

Okul fobisi yaşayan çocuğa nasıl yaklaşılması gerektiğine ilişkin velilerin bilinçli olması gerekir. Bu, velilerin doğru bir yaklaşımı ile kısa bir sürede aşılabilecek bir sorundur. Bu süreçte öğrencilere doğru yaklaşmak, onlarla devamlı diyalog kurmak gerekir. Sürecin merkezine öğrenciyi almanın önemi unutulmamalıdır. Okul fobisi yaşayan çocuk için doğru bir yol izlenmesinin öğrenci bir merkezli bir tutumla mümkündür. Okula karşı isteksizlik, her çocuğun yaşayabileceği bir sorundur. Dolayısıyla veliler; yanlış davranışlardan, söz ve ifadelerden kaçınarak sağlıklı bir diyalog ile öğrencinin, yaşadığı zorlukların üstesinden gelmesini sağlayabilir. Şimdi okul fobisi yaşayan çocuk için nasıl bir tavır alınacağı hususuna dikkatli bir şekilde eğilelim.

  • Okul fobisi yaşayan çocuk neler hissediyor? Öncelikle bunun öğrenilmesi gerekir. Dolayısıyla, öğrenciyle sağlıklı bir iletişim kurmak kalıcı bir çözüm için olmazsa olmazdır. Veli tarafından bu noktaya öncelikle eğilmek gerekir. Çocuğun okula yaklaşımının analiz edilmesinden sonra gerekli tedbirler alınarak, onu okulun olumlu taraflarına yoğunlaştırmak gerekir.

 

  • Sorunun derslerle ilgili olması mümkündür. Bu halde okul fobisi yaşayan çocuk için, dersleriyle ilgili sorunların atlatılabilmesi için çeşitli imkanlar sunulabilir. Özel ders çalışması da bu yollardan biridir. Öğrencinin halinden anlayan genç bir eğitmenden alınacak özel dersler ile öğrenci, kendisini okuldan soğutan derslere ilişkin sıkıntılarını aşabilir. Dinamik Özel Ders ekibi olarak bu noktada velilerin yanında olmayı amaç ediniyoruz. Her ders ve bölüm için ayrı, genç ve dinamik eğitmen kadromuzla, öğrenciyi dersleriyle ilgili yaşadığı sorunlardan kurtararak, okul fobisinin muhtemel bir sebebini ortadan kaldırmaya gayret ediyoruz.

 

  • Okul fobisi yaşayan çocuk suçlanmamalıdır. Bu fobinin altında yatan bir sebep mutlaka vardır. Dolayısıyla atılacak her adımda bu sebep ve etkilerine derinlemesine eğilmek gerekir. Yanlış bir tutumun işleri çığırından çıkaracağı unutulmamalıdır. Aksi yönde bir tutum alınması durumunda öğrencinin okul fobisi, geri dönüşü zor bir hal alacaktır.

 

  • Veliler, okul fobisi yaşayan çocuğu anlamaya çalışmalıdır. Okulun iyi tarafları öğrenciye anlatılmalıdır. Yani, bu fobiyle ilgili olarak sorumluluk öğrenciye yüklenmemeli. Öğrenciye anlayışlı bir şekilde yaklaşılmalıdır.

 

  • Profesyonel destek gerekli olabilir. Velilerin, gerekli olması halinde profesyonel destekten imtina etmemesi gerekir. Bunun tespitinin iyi yapılması gerekir. Anne ve baba; kendini yetersiz hissettiği anda, yahut sorunun ciddi boyutlara ulaştığı yönünde bir tespitin yapılmasının ardından profesyonel bir destek almaktan çekinmemelidirler.

 

  • Genel bir değerlendirme yapmak gerekirse; bu durum öğrenciyi anlamadan onunla diyalog kurulmadan çözülmesi mümkün olmayan bir sorundur. Öğrenci, sosyal açıdan sorunlar yaşayabileceği gibi dersleriyle ilgili birtakım sorunlar da yaşayabilir. Ve bu sorunlar okul fobisinin sacayakları olabilirler. Dolayısıyla her ihtimal hesaba katılmalıdır. Okul fobisi yaşayan çocuk için ailesiyle bu süreci atlatmak mümkün olabilir. Bunun gibi iyi bir eğitmenden alacağı özel ders çalışması ile de bu süreç atlatılabilir, profesyonel bir destek ile de. Tüm bu çözümlerin tespitinde önemli olan sorunun ne olduğunu anlamaktır. Ancak doğru bir sorun tespitiyle sağlıklı bir çözüm üretilebilecektir. 

    HEMEN ÖZEL DERS AL



Summary
Okul Fobisi Yaşayan Çocuklara Nasıl Yaklaşılmalıdır?
Article Name
Okul Fobisi Yaşayan Çocuklara Nasıl Yaklaşılmalıdır?
Description
Okul Fobisi Neden Olur? Okul Fobisi Yaşayan Çocuğa Nasıl Yaklaşılmalıdır? Okul fobisi nasıl çözülür? Okul Fobisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler.
Author
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

hukuk bölümüyks'de başaralı olmanın yolları
WhatsApp Whatsapp Bilgi Hattı için Tıklayın